Krybdyr som kæledyr (Øgler, Firben) – specielle & anderledes

Sådan kommer du godt i gang

Krybdyr som kaeledyr Oegler firben specielle anderledes

Krybdyr er fremragende og anderledes kæledyr. Ikke alene er de nemme at passe, de er også unikke og sjove væsener at lære om og interagere med. Det kan være skræmmende at komme i gang, og mange bliver forvirrede og ønsker hjælp. I denne guide kan du finde lidt hjælp, når du begynder din rejse med at holde firben og øgler som kæledyr.

Start med at læse og undersøge alt du kan

Det kan være utroligt spændende at have et krybdyr kæledyr. Men det betyder ikke, at du bare skal springe hovedløst ud i sådan et projekt. I stedet er det vigtigt at sikre, at du har undersøgt så meget som muligt, så du kan passe dit nye kæledyr på bedste vis. Du kan blandt andet få styr på svarene på følgende spørgsmål, når du vil vide mere om firben kæledyr:

  • Hvad har øglen brug for i forhold til et terrarie, leveområde og så videre?
  • Hvor stort skal terrariet være? Se vores terrarie størrelse guide her
  • Hvad spiser øglen, og hvordan får jeg denne type mad?
  • Hvor længe lever en øgle, og kan jeg passe den hele livet?
  • Hvor stor bliver den som voksen, og har jeg den plads, som den har brug for?
  • Har denne øgle brug for specifikt lys, varme, vitaminer og lignende?
  • Er der brug for regelmæssig rengøring af terrariet, eller hvordan foregår det?
  • Hvad er lige præcis denne øgle kendt for? Er den en art, som jeg kan håndtere.

Langt de fleste vil blot søge rundt på nettet for at finde svarene på disse spørgsmål. Og det er skam også en god idé at starte på internettet. Dog er det en god idé, at du ydermere sørger for at få viden andre steder end blot online. Du bør eksempelvis tage en snak med fagfolk.

Snak med fagfolk inden køb af et krybdyr så som en øgle som et kæledyr

Snak med fagfolk inden koeb af et krybdyr saa som en oegle som et kaeledyr

Hvis du er på udkig efter et mere unikt og anderledes kæledyr, kan det sagtens være, at en øgle er en god idé. Men du skal være opmærksom på, at øgler ikke er lige så sociale som eksempelvis en hund eller et andet almindeligt kæledyr.

🦎 GRATIS E-BOG OM AT PASSE KRYBDYR
Download vores gratis e-bog på 7 kapitler fordelt udover 20 sider. Her får du en læsevenlig bog, med alt det du skal vide om at have et krybdyr.

Derudover er det vigtigt, at du lærer en masse om den specifikke øgleart, inden du anskaffer den. Jo mere du ved, jo bedre er det uden tvivl. Rent faktisk skal du lære øglens behov fuldstændigt at kende, så du er helt klar allerede, inden du har den hjemme hos dig.

Dette er også grunden til, at disse specielle kæledyr ikke er egnet som begynderdyr. Øgler er derimod gode kæledyr, hvis du eller dit barn har en særlig interesse i krybdyr eller øgler og derfor allerede ved eller gerne vil lære så meget som muligt om den specifikke øgleart.

I og med at krybdyr og øgler har så specifikke behov, er det vigtigt, at du altid tager en snak med fagfolk om at have øgler som kæledyr. Det kan hjælpe dig med at træffe en beslutning i forhold til, om det er det rette valg for dig og din familie.

Bedste begynder krybdyr til børn og voksne

Det anbefales at tage et kig på følgende krybdyr for en begynder:

Skriv en kommentar