Om os

Dykker du ned i Reptilia.dk’s univers, vil du opdage en verden rig på viden, ikke kun om krybdyr, men også om en mangfoldighed af dyr og planter.

Fra skildpadder og slanger til de mere sjældne øgler, kamæleoner, eksotiske planter og andre fascinerende væsener, vi dækker det hele.

Vores passion er at formidle fascinerende information om denne utrolige verden, og vi gør det med stor entusiasme.

Grundlagt af dedikerede natur-entusiaster, har Reptilia.dk vokset sig til at være Danmarks go-to ressource for alt inden for flora og fauna. Uanset om du er en nysgerrig nybegynder, en blomsterelsker, eller en garvet krybdyr-ekspert, har vi noget, der vil fange din interesse.

Hvad kan du forvente?

  • Dybdegående Artikler: Fra basale pasningsvejledninger til avancerede emner om terrarieindretning, botanik og dyreliv.
  • Ekspertise: Vores skribenter er erfarne entusiaster inden for både dyr og planter, der brænder for at dele deres viden.
  • For Alle Niveauer: Uanset om du overvejer dit første krybdyr, vil dyrke en sjælden plante eller allerede har en hel samling, er der noget for dig her.

Vores mission

At være din ultimative guide i den forunderlige verden af flora og fauna. Så tag springet ind i en verden af skæl, kløer, blomster og blade.

Dyk ned i Reptilia.dk’s skatkammer af viden og lad os guide dig gennem naturens mangfoldighed!

Podcast

Vi deltager også meget gerne i Podcast omkring krybdyr og danske dyr generelt.

Christian Hansen, har f.eks deltaget i Maxi Zoo´s Podcast “Kærlighed til kæledyr” som kan findes her:

Er du journalist eller et andet medie?

For journalister og andre medier, der leder efter information om krybdyr, kan Reptilia.dk være en god kilde. Siden har eksisteret i flere år og har oparbejdet en stor viden om emnet gennem vores artikler.

Derudover er siden også i kontakt med mange krybdyr-ejere og eksperter, der kan bidrage med yderligere information og perspektiver.

Dette kan give journalister indsigt i for eksempel populære arter, pasningsråd og generelle tendenser inden for området.

Journalister er velkomne til at kontakte os på Reptilia.dk, hvis de søger efter information eller har brug for at tale med eksperter inden for området. Vi vil gerne bidrage til at skabe et nuanceret og korrekt billede af verdenen af krybdyr.

Det eneste krav vi har er, at i husker at refererer til Reptilia.dk med et link til der hvor i har taget citat eller andet fra.

Hils på vores skribenter herunder:

Kristian Ole Rørbye

kristian ole roerbye biolog 1

mail: [email protected]

Kristian Ole Rørbye er uddannet fra Syddansk Universitet med en bachelor i biologi formidling. Hans akademiske baggrund og dybdegående viden inden for biologi og den danske natur har givet ham et solidt fundament for at formidle information om krybdyr.

Fra en ung alder har Kristian haft en interesse for krybdyr, og han har holdt dem som kæledyr gennem mange år. Denne erfaring kombineret med hans uddannelse gør ham til en værdifuld ressource på Reptilia.dk, hvor han deler sin viden om pasning og pleje af forskellige krybdyr.

Udover at bidrage med indhold, står Kristian også for den daglige drift af hjemmesiden.

Han bor nu i Thailand, hvor han fortsætter sin passion for krybdyr, med en særlig interesse for Tokay Gekkoen.

Se mine seneste artikler her:

Christian Hansen

Christian Reptilia

mail: [email protected]

Navnet er Christian og jeg har beskæftiget mig med krybdyrs hobbyen i godt og vel 16 år.

Det hele startede med et par kornsnoge og en mor som heldigvis bakkede op om et projekt, som skulle udvikle sig i stor stil.

Kornsnogene gav hurtigt det første kuld unger sæsonen efter og det var den fedeste oplevelse! Der gik derfor ikke lang tid før interessen voksede sig større og der kom flere arter til.


Et par år efter stod jeg pludselig og var ejer af + 100 dyr, fordelt på mange slægter og arter hos både pythoner, boaer, snoge, varaner mm. Vi må heller ikke glemme de godt og vel 1000 foderdyr, som var fordelt på både mus, rotter, kaniner, finker og vagtler.

De kære små skal jo spise og det går hurtigt op for en at hvis man vil have nogen sunde flotte dyr, kræver det også et godt foder, som altså ikke findes hos dyrehandlere.

Selvom jeg har været mange fantastiske dyr og oplevelser igennem, er der et par arter som stadig står lysende klart. Heriblandt kan nævnes Telescopus semiannulatus, Opheodrys aestivus, Morelia amethystina, Nerodia fasciata og ja jeg kunne snildt blive ved.

De seneste år er der kommet dyr med nogen flere ben ind i samlingen og hvis alt går vel, vil der være skorpionunger at finde i kasserne snart. Dette har også betydet at der skal fokuseres på opdræt af foderinsekter.

Jeg eksperimenterer derfor stadig med hvilke arter, der fungerer bedst for mig.
Jeg glæder mig til fortsat at være i hobbyen og udbrede kendskab til og om måden vi holder vores dyr på, så de har det godt og vi kan blive klogere.

Se mine seneste artikler her:

Katten – Frank

image

Mød Frank, husets firbenede beboer med en særlig forkærlighed for krybdyr. Men pas på! Hans interesse for disse små væsener er ikke helt uskyldig.

Frank er kendt for at være lidt for ivrig, når det kommer til de firben, han støder på, og han ser dem ofte som en lækker snack.

image 1

Selvom han er en del af Reptilia.dk-familien, er det vigtigt at holde et vågent øje med ham, når han er i nærheden af vores krybdyrsvenner.

Trods hans små katte-streger, er han elsket af alle og bringer masser af glæde og underholdning til hjemmet.

[thrive_leads id=’1704′]