Om os

Her på Reptilia.dk samler vi en masse gennemarbejdet information omkring danske og udenlandske krybdyr.

Vores skribenter på siden er alle folk, der går op i faget og har mange års erfaring med netop krybdyr.

Hils på vores skribenter herunder:

Christian Hansen

Navnet er Christian og jeg har beskæftiget mig med krybdyrs hobbyen i godt og vel 16 år.

Det hele startede med et par kornsnoge og en mor som heldigvis bakkede op om et projekt, som skulle udvikle sig i stor stil.

Kornsnogene gav hurtigt det første kuld unger sæsonen efter og det var den fedeste oplevelse! Der gik derfor ikke lang tid før interessen voksede sig større og der kom flere arter til.


Et par år efter stod jeg pludselig og var ejer af + 100 dyr, fordelt på mange slægter og arter hos både pythoner, boaer, snoge, varaner mm. Vi må heller ikke glemme de godt og vel 1000 foderdyr, som var fordelt på både mus, rotter, kaniner, finker og vagtler.

De kære små skal jo spise og det går hurtigt op for en at hvis man vil have nogen sunde flotte dyr, kræver det også et godt foder, som altså ikke findes hos dyrehandlere.

Selvom jeg har været mange fantastiske dyr og oplevelser igennem, er der et par arter som stadig står lysende klart. Heriblandt kan nævnes Telescopus semiannulatus, Opheodrys aestivus, Morelia amethystina, Nerodia fasciata og ja jeg kunne snildt blive ved.

De seneste år er der kommet dyr med nogen flere ben ind i samlingen og hvis alt går vel, vil der være skorpionunger at finde i kasserne snart. Dette har også betydet at der skal fokuseres på opdræt af foderinsekter.

Jeg eksperimenterer derfor stadig med hvilke arter, der fungerer bedst for mig.
Jeg glæder mig til fortsat at være i hobbyen og udbrede kendskab til og om måden vi holder vores dyr på, så de har det godt og vi kan blive klogere.

Se mine seneste artikler her: