Om os

Reptilia.dk er en dansk hjemmeside, der har til formål at give besøgende viden om krybdyr.

På siden kan man læse om forskellige slags krybdyr, om deres livscyklus, adfærd, fodring og pasning. Derudover giver siden også råd og vejledning til folk, der overvejer at anskaffe sig et krybdyr som kæledyr.

Reptilia.dk blev oprettet af en gruppe entusiastiske krybdyr-ejere, der ønskede at dele deres viden og erfaringer med andre interesserede. Siden har eksisteret i flere år, og har siden sin opstart vokset sig større og større. I dag har siden tusindvis af besøgende hver eneste måned, og er blevet en af Danmarks største hjemmesider inden for området.

På Reptilia.dk finder man en lang række artikler, der dækker mange forskellige emner inden for krybdyr. Der er artikler om alt fra de mest almindelige arter, såsom skildpadder og slanger, til mere sjældne arter som for eksempel øgler og kamæleoner. Derudover finder man også artikler om fodring, pasning, indretning af terrarier og meget andet.

Alt i alt er Reptilia.dk et oplagt sted at besøge, hvis man er interesseret i reptiler og krybdyr. Uanset om man er erfaren eller nybegynder, kan man finde masser af spændende og brugbar viden på siden. Så hvis du vil lære mere om disse fascinerende dyr, så besøg Reptilia.dk og bliv klogere på verdenen af reptiler.

Vores mission er at give dig den bedste information om krybdyr. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren reptil-ekspert, har vores hjemmeside noget for enhver smag.

Vores indhold er designet til at gøre det nemt for dig at finde det, du har brug for, uanset om det er en guide til, hvordan du passer din kæledyrsslange, eller et dybdegående kig på de ti farligste slanger i verden.

Vores skribenter på siden er alle folk, der går op i faget og har mange års erfaring med netop krybdyr.

Podcast

Vi deltager også meget gerne i Podcast omkring krybdyr og danske dyr generelt.

Christian Hansen, har f.eks deltaget i Maxi Zoo´s Podcast “Kærlighed til kæledyr” som kan findes her:

Er du journalist eller et andet medie?

For journalister og andre medier, der leder efter information om krybdyr, kan Reptilia.dk være en god kilde. Siden har eksisteret i flere år og har oparbejdet en stor viden om emnet gennem vores artikler.

Derudover er siden også i kontakt med mange krybdyr-ejere og eksperter, der kan bidrage med yderligere information og perspektiver.

Dette kan give journalister indsigt i for eksempel populære arter, pasningsråd og generelle tendenser inden for området.

Journalister er velkomne til at kontakte os på Reptilia.dk, hvis de søger efter information eller har brug for at tale med eksperter inden for området. Vi vil gerne bidrage til at skabe et nuanceret og korrekt billede af verdenen af krybdyr.

Det eneste krav vi har er, at i husker at refererer til Reptilia.dk med et link til der hvor i har taget citat eller andet fra.

Hils på vores skribenter herunder:

Kristian Ole Rørbye

mail: kristian@reptilia.dk

Kristian Ole Rørbye har studeret biologi på Syddansk Universitet, hvor han har en bachelor indenfor biologi formidling. Her deler han ud af den viden og lidenskab han har indenfor biologi og den danske natur.

Han er passioneret omkring krybdyr og har holdt dem som kæledyr siden han var barn. Her på Reptilia deler han ud af den viden som han har om de forskellige typer af krybdyr, og hvordan man passer dem korrekt.

Det er også Kristian, der står for den daglige drift af hjemmesiden.

Se mine seneste artikler her:

Christian Hansen

mail: christian@reptilia.dk

Navnet er Christian og jeg har beskæftiget mig med krybdyrs hobbyen i godt og vel 16 år.

Det hele startede med et par kornsnoge og en mor som heldigvis bakkede op om et projekt, som skulle udvikle sig i stor stil.

Kornsnogene gav hurtigt det første kuld unger sæsonen efter og det var den fedeste oplevelse! Der gik derfor ikke lang tid før interessen voksede sig større og der kom flere arter til.


Et par år efter stod jeg pludselig og var ejer af + 100 dyr, fordelt på mange slægter og arter hos både pythoner, boaer, snoge, varaner mm. Vi må heller ikke glemme de godt og vel 1000 foderdyr, som var fordelt på både mus, rotter, kaniner, finker og vagtler.

De kære små skal jo spise og det går hurtigt op for en at hvis man vil have nogen sunde flotte dyr, kræver det også et godt foder, som altså ikke findes hos dyrehandlere.

Selvom jeg har været mange fantastiske dyr og oplevelser igennem, er der et par arter som stadig står lysende klart. Heriblandt kan nævnes Telescopus semiannulatus, Opheodrys aestivus, Morelia amethystina, Nerodia fasciata og ja jeg kunne snildt blive ved.

De seneste år er der kommet dyr med nogen flere ben ind i samlingen og hvis alt går vel, vil der være skorpionunger at finde i kasserne snart. Dette har også betydet at der skal fokuseres på opdræt af foderinsekter.

Jeg eksperimenterer derfor stadig med hvilke arter, der fungerer bedst for mig.
Jeg glæder mig til fortsat at være i hobbyen og udbrede kendskab til og om måden vi holder vores dyr på, så de har det godt og vi kan blive klogere.

Se mine seneste artikler her:

krybdyr - ebog

🦎 GRATIS E-BOG OM AT PASSE KRYBDYR

Download vores gratis e-bog på 7 kapitler fordelt udover 20 sider med flot grafik og billeder - her får du en læsevenlig bog, med alt det du skal vide om at have et krybdyr. 

  • Hvad er et krybdyr?
  • De mest populære krybdyr som kæledyr
  • Pasningsvejledning af krybdyr
  • Fodringsmetoder for forskellige krybdyr
  • Ekstra tips til at håndtering og pasning
  • Vedligeholdse og rengøring