Verdens giftigste slanger

Se de 10 giftigste slanger i verden her!

Verdens giftigste slanger

Der er rigtig mange mennesker, som har en frygt for slanger. Mens nogle mennesker blot ikke bryder sig om slanger, findes der også mennesker, som har en fobi for slanger. Men er slanger virkelig så farlige?

Selvom et flertal af slangerne er harmløse, er det stadig en god idé at holde afstand. Der findes nemlig også en hel del giftige slanger i verden. Derfor får du her et overblik over 10 af de mest giftige slanger i verden.

10 af de giftigste slanger i verden

1. Inland taipan (Oxyuranus microlepidotus)

Inland taipan (Oxyuranus microlepidotus)

Inland taipan (indlandstaipan) er kendt for at være en af verdens giftigste slanger. Den er hjemmehørende i det østlige og centrale Australien. Desuden siges det, at en smule af slangens gift kan dræbe helt op til 100 voksne mennesker. Slangen måler mellem 180-250 centimeter, og så kan den skifte farve. Normalt er den ensfarvet brun, men den kan være både lysere eller næsten sort alt efter vejret.


2. Eastern brown snake (Pseudonaja textilis)

Eastern brown snake (Pseudonaja textilis)

Eastern brown snake findes i den østlige del af Australien samt i Papua Ny Guinea. Slangens farve kan variere en del, da den kan gå fra at være meget blegbrun til rødlig eller næsten sort. Denne slange er ansvarlig for flere dødsfald end nogen anden slange i Australien. Typisk er den omkring 1,5 meter, men den kan blive helt op til 2,4 meter.

🦎 GRATIS E-BOG OM AT PASSE KRYBDYR
Download vores gratis e-bog på 7 kapitler fordelt udover 20 sider. Her får du en læsevenlig bog, med alt det du skal vide om at have et krybdyr.

3. Coastal taipan (Oxyuranus scutellatus)

Coastal taipan (Oxyuranus scutellatus)

Coastal taipan (kysttaipan) er en meget giftig slangeart, der findes i det nordlige og østlige Australien samt på øen Ny Guinea. Slangen kan være fra 1,5 til 2 meter og har normalt en ensartet lys til mørkebrun farve på oversiden. Dog kan den også være næsten sort i farven.


4. Blue krait (Bungarus candidus)

Mange anser blue krait for at være en af ​​de mest dødbringende slanger i Asien. Denne slangeart findes i Malaysia, det centrale Vietnam, Thailand, Bali, Laos Demokratiske Republik, Indonesien, Singapore og Sumatra. Slangens gennemsnitlige længe er på 108 centimeter, men den kan være op til 160 centimeter.


5. Kongekobra (Ophiophagus hannah)

Kongekobra (Ophiophagus hannah)

Kongekobraen er verdens største giftslange, da den kan blive helt op til seks meter lang. Den lever udelukkende i Asien såsom i Indien, Bangladesh, Kina, Cambodia, Laos, Singapore, Thailand m.fl. Det siges, at denne slanges gift er så stærk, at den kan dræbe en elefant på blot et par timer

Relateret: Kongepython


6. Sort mamba (Dendroaspis polylepis)

Sort mamba (Dendroaspis polylepis)

Sorte mambaer er faktisk ikke sorte, men i stedet er de gul-grønlige til olivengrønne og metalgrå. De får deres navn fra det sorte indre af deres mund, som de viser, når de bliver truet. Det er verdens hurtigste slangeart, og så er det Afrikas største giftslange.

En gennemsnitlig sort mamba er mellem 2 og 2,5 meter lang med en maksimal længe på 4,3 meter. De kan findes i både Angola, Botswana, Eritrea, Etiopien, Kenya, Malawi, Mozambique, Namibia, Somalia, Sydafrika, Tanzania, Uganda, Zambia, Zimbabwe m.fl.


7. Efan (Echis carinatus)

Efan (Echis carinatus)

Selvom slangens gift ikke er særlig potent, betragtes efan (saw-scaled viper) som værende en af ​​verdens mest dødelige slanger. Det menes nemlig, at denne slangeart er ansvarlig for flere menneskelige dødsfald end alle andre slanger tilsammen.

Disse hugorme varierer i længden fra 0,3 til 0,9 meter, og de kommer i nuancer af brun, grå eller orange med mørkere rygpletter og laterale pletter. De kan findes i tørre områder og tørre savanner nord for Ækvator på tværs af Afrika, Indien, Sri Lanka, Pakistan og Mellemøsten.


8. Tigerslange (Notechis scutatus

Tigerslange (Notechis scutatus)

Denne meget giftige slange er en af ​​de mest dødelige slanger i Australien. De er meget varierende i farve og har ofte striber ligesom en tiger. En tigerslange kan vokse til længder på op til 1 til 1,5 meter. De er hjemmehørende i Australien og findes i Tasmanien, Queensland, South Australia, New South Wales og Victoria.


9. Dødsorm (Acanthophis)

Dødsorm (Acanthophis)

Det siger næsten sig selv. Dødsomen betragtes som en af de mest dødbringende slanger i Australien, da deres bid kan resultere i døden inden for seks timer, hvis det ikke behandles. De har et bredt, fladt og trekantet hoved og en tyk krop, der er dækket af røde, brune og sorte bånd/striber.

Deres gennemsnitlige størrelse er på 0,4 meter, og så har de store hugtænder. Disse slanger er hjemmehørende i Australien og findes i New South Wales, Queensland og South Australia.


10. Russells hugorm (Daboia russelii)

Russells hugorm (Daboia russelii)

Russells hugorm er en af ​​de mest giftige slanger i Indien. Blot et enkelt bid kan forårsage overdreven blødning. Dette gør den også til en af ​​de farligste slanger i Indien og er ansvarlig for de fleste dødsfald blandt alle de giftige slanger.

Relateret: Alt om den (knap så giftige) danske hugorm

Slangen er dyb gul, solbrun eller brun i farven med en række mørkebrune pletter (som hver har en sort ring omkring sig). Den kan vokse sig til maksimalt omkring 1,5 meter. Slangen kan findes i Indien, Sri Lanka, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Thailand, Pakistan, Cambodja, Kina, Taiwan og Indonesien. Sidst men ikke mindst anslås det, at denne slangeart har gift nok til at dræbe intet mindre end 150.000 mus.


Se også: Hvilke slager lever i Danmark?

FAQ

Hvor mange mennesker dør af slangebid?

Der er ingen præcise tal for, hvor mange der bliver bidt af slanger hvert år. Det anslås at der er omkring 5.4 milioner slangebid hvert år, hvoraf op til 2.7 milioner af disse er giftige.

Hvor mange mennesker dør så af slangebid? Det antages at der hvert år dør et sted mellem 20.000 og 94.000 mennesker af slangebid.

Størstedelen af dødsfald forårsaget af slangebid finder sted i Sydøst Asien, Syd Asien og Afika.
(Kilde)

Hvor mange giftige slange-arter findes der?

Der findes omkring 250 giftige slangearter i hele verden.

Hvor mange dør af slangebid i Danmark?

Det er meget sjældent at mennesker dør af slangebid i Danmark. Der er i løbet af år 1900-2000 kun registreret 7 dødsfald i Danmark af hugormebid.

Se også: Se de 10 giftigste edderkopper i verden

2 kommentarer til “Verdens giftigste slanger”

Skriv en kommentar