Ny ‘kæmpe’ edderkop opdaget i Australien

Den nye edderkop blev opdaget af forskere fra Queensland Museum i Australien og er blevet formelt registreret i Queensland. Den nye art, som er blevet døbt Euoplos dignitas, findes kun i Brigalow Belt i det centrale Queensland.

ny kæmpe edderkop opdaget i australien

photo credit: Queensland museum

I Australien er der opdaget en ny edderkop, der beskrives som ‘kæmpestor’. Denne edderkop er blevet tilføjet til landets lange liste over dyreliv. Når man tænker på Australien, tænker man ofte på de mange spændende dyr, der findes der, som for eksempel slanger, kænguruer og naturligvis edderkopper.

At være bange for edderkopper er faktisk ret almindeligt, og mange mennesker undgår dem så vidt muligt. En undersøgelse ledet af Graham Davey fra City University London viste, at 75 procent af de 118 adspurgte personer angav, at de er bange for edderkopper.

Den nye edderkop blev opdaget af forskere fra Queensland Museum i Australien og er blevet formelt registreret i Queensland.

🦎 GRATIS E-BOG OM AT PASSE KRYBDYR
Download vores gratis e-bog på 7 kapitler fordelt udover 20 sider. Her får du en læsevenlig bog, med alt det du skal vide om at have et krybdyr.

Den nye art, som er blevet døbt Euoplos dignitas, findes kun i Brigalow Belt i det centrale Queensland.

ny kæmpe edderkop opdaget i australien
photo credit: Queensland museum

Forskerne fra Queensland Museum har beskrevet, hvad man skal være opmærksom på i forhold til denne edderkop. Det er en stor fældeedderkop, der lever i åbne skovområder og bygger sine grave i den sorte jord i det centrale Queensland.

Dens usædvanlige navn stammer fra det latinske ord dignitas, som betyder værdighed eller storhed – hvilket afspejler denne skabnings enorme størrelse. Navnet er også en hilsen til Queensland Museums projekt DIG, der støttede forskningsprojektet med feltarbejde, genetisk forskning og laboratoriearbejde.

Men Euoplos dignitas er faktisk en truet art, da den har mistet det meste af sit naturlige levested på grund af rydning af land.

Dr. Jeremy Wilson, forskningsassistent i araknologi ved Queensland Museum, udtaler: “Det jeg virkelig elsker ved det arbejde, vi får lov at lave her på Queensland Museum, er at man får lov at kigge gennem prøver fra hele Australien, og man ved bare aldrig, hvad man finder. Når man så får lov at se det igennem til slut, hvilket er at give et navn til den art og vide, at den art nu er kendt af alle og kan beskyttes.”

Dr. Michael Rix, museets hovedaraknolog, tilføjede:

“Hunnerne, som er de større fældeedderkopper af de to køn, har en kropslængde på næsten fem centimeter. De har virkelig kryptiske fælder i skovområderne på jorden, og de fleste mennesker ville ikke engang indse, at de er der.”

Skriv en kommentar