Skillelinie

Physignathus lesuerii lesuerii

(Australsk vandagame)

 
Australsk Vandagame han
 
Den Australske Vandagame lever i den østlige del af Australien. Den findes altid i nærheden af vand, og kan være meget talrig på de steder, hvor den lever. Størrelsen er op til en meter, og hannerne er større, kraftigere og mere farvestrålende end hunnerne. De lever af insekter, orme, fisk, øgler og små gnavere samt for de fleste voksne også af sød frugt. I naturen går de i dvale i længere tid, idet vintertemperaturen ofte nærmer sig eller går under frysepunktet.
 
Australsk Vandagame hun
Australsk Vandagame hun
 
Den australske vandagame har mange fordele frem for den almindelige grønne vandagame. Den lever i et køligere klima, og den er vandt til store temperaturforskelle. Den er meget mere modstandsdygtig over for sygdomme, idet den i naturen lever i flokke, og derfor har en større påvirkning af bl.a. parasitter, end hvis de levede enkeltvis. De er ganske lette at holde, men den store glæde får man ved udendørshold. Her viser de virkelig deres bedste sider og farver. De fodres med alle slags større insekter og går ikke af vejen for lidt mus eller fisk ind imellem. En 4 - 6 måneders vinterdvale virker befordrende for et vellykket opdræt. Hunnerne kan producere flere kuld æg om året. Holdes disse vandagamer indendørs behøver de et tilskud af UV lys. En stor vandskål er også nødvendig, her overnatter de ofte samt forretter deres nødtørft. Ungerne vokser til kønsmoden størrelse ca 2 år.
 
Australsk Vandagame hun i gang med æglægning
 
Vi holder en gruppe af disse agamer, og planen er at de skal gå i et større frilandsanlæg hele året. Vi har endelig fået unger efter flere kuld æg med døde fuldtudviklede foste.
 
Australsk vandagame under klækning