Skillelinie

Elaphe quatuorlineata muenteri

(rechingeri)

Elaphe muenteri hanner
Elaphe muenteri hanner
 
Elaphe quatuorlineate muenteri er en dværgform af firstribesnogen, og den lever på de sydlige Kyklader i Grækenland. En ensfarvet variant fra øen Amorgos er tidligere beskrevet som sin egen art Elaphe rechingeri (herom senere). Den bliver ca. 120 cm. 
 
Elaphe quatuorlineata muenteri halvvoksen ensfarvet hun
 
Elaphe quatuorlineata muenteri er et let og roligt terrariedyr. Den lever af gnavere eller daggamle kyllinger. Den foretrækker, som de fleste europæiske rottesnoge, lidt lavere temperaturer end de amerikanske rottesnoge. De klatrer gerne og opholder sig ofte i den øverste del af terrariet. En længere vinterdvale er nødvendig for opdræt. E. q. muenteri lægger færre æg (4-8) end nominatformen og de klækker efter 54 - 56 dage ved 27 grader celcius. Ungerne spiser nyfødte mus efter første hamskifte. 
 
Elaphe quatuorlineata muenteri voksen han
Elaphe quatuorlineata muenteri voksen ensfarvet han
 
Vi har holdt og opdrættet både den ensfarvede og den stribede form. Begge typer kan forekomme i et kuld, hvilket afviser at der skulle være tale om en selvstændig art. De ensfarvede dyr er som unger anderledes farvet end de stribede. Ungdyrsfarven (efter første hamskifte) er brunlig med mørkere brune aftegninger, mens de stribede som unger er lysegrå med sorte eller brunsorte aftegninger. Blandingsformer optræder også i naturen.  
 
Elaphe muenteri han
Elaphe muenteri han
 
Elaphe quatuorlineata muenteri stribet unge
 
Elaphe quatuorlineata muenteri
 
Elaphe quatuorlineata muenteri, ensfarvet han