Skillelinie

Pantherophis obsoletus rossalleni

(Orange rottesnog)

Pantherophis o.rossalleni voksen hun
Pantherophis o.rossalleni voksen hun
 
Den orange rottesnog er en af USA`s større snoge. Den bliver op til 240 cm selvom de fleste voksne er omkring 2 m. Den lever i det sydlige florida og afløses mod nord af Pantherophis obsoletus quadrivittatus.  
 
Pantherophis o.rossalleni nyklækkede unger
 
Igennem tiderne har den orange rottesnog været en af de allermest populære snoge. Den har utrolig flotte farver og er ganske nem at holde og opdrætte. De kan nå kønsmoden størrelse på under 12 måneder og lægger mange æg, ofte flere kuld om året. Terrariet bør være stort og højt med varmepladser i den øverste del af terrariet, så dyrene virkelig kan præsentere deres flotte farver på bedste vis. .Foderet består af gnavere eller daggamle kyllinger, og de kan vænnes til at spise optøet foder selvom de foretrækker levende. Dvale er ikke nødvendig, men anbefales dog. De lægger op til 30 forholdsvis små æg, som klækker efter 50 til 70 dage ved 27 grader Celcius. Der kommer ofte 2 eller 3 kuld i løbet af et år. Ungerne er lette at holde og viser en utrolig vækst. De bør dog holdes enkeltvis i små beholdere det første halve års tid, eller indtil at de har fået lidt størrelse. Stress er nok den alvorligste faktor for ungerne, så de fungerer bedst under små simple forhold med en vandskål et skjulested og en varmeplads. Billedet nedenunder viser dyr på 1 dag, 1 måned og 1 år. Dyret til højre er i øvrigt moderen til de 2 andre.  
 
Pantherophis o.rossalleni mor med unger
 
Den orange rottesnog opdrættes ofte og ungerne kan købes billigt. De er dejlige slanger, der kan anbefales til begynderen.  
Vi holdte og opdrættede dem tidligere i mange år og flere generationer.